KennisBite: Digitale transformatie is bij uitstek een organisatie-uitdaging

Presentatie: Madeleine Hamburg – Pré Wonen

De sessie is relevant voor iedereen die bijdraagt aan de organisatorische veranderingen die digitale transformatie met zich meebrengt, zoals leidinggevenden en managers, IT-professionals, HR-adviseurs en strategen. 

Na deze KennisBite heb je inzicht in de volgende belangrijke aspecten van de organisatorische uitdagingen in digitale transformatie:
1.   Inzicht in de belangrijkste obstakels waar organisaties tegenaan lopen, zoals weerstand tegen verandering, gebrek aan digitale vaardigheden, en het aanpassen van bedrijfsprocessen aan nieuwe technologieën. Ook het belang om deze uitdaging te omarmen naar een toekomstbestendige organisatie is helder.
2.   Hoe effectief veranderingsmanagement een cruciale rol speelt bij het succesvol begeleiden van een organisatie door de transformatie.
3.   Hoe leiderschap een digitale transformatiestrategie moet vormgeven en hoe leiders medewerkers kunnen motiveren en ondersteunen tijdens deze veranderingen.
4.   Het belang van een open en flexibele organisatiecultuur en hoe het stimuleren van een digitale mindset essentieel is voor succes.
5.   Praktijkvoorbeelden van Pré Wonen en de voorbeelden in de maatschappij.