Terugblik ALV

De ALV-2021 van CorpoNet was dit jaar online, de reden is ons allemaal bekend, daar hebben we het verder maar niet meer over.
Het dagelijks bestuur van CorpoNet (voorzitter Marcel, penningmeester Gijsbert, secretaris Leen) en ambassadeur Henk zaten in ‘studio CorpoNet’ te Bunschoten. Arjen, Jan, Roland en het C-team zaten, net als de meeste deelnemers, thuis achter hun scherm. Vol spanning (tja nou ja … dat viel reuze mee) te wachten op de start van de ALV. Ja, daar was ie dan: Henk in beeld mét mondmasker waarop we duidelijk konden aflezen dat ook hij teleurgesteld was dat het op deze manier moest gaan.

Na Henks welkomstwoord, nam Marcel Rog ons mee door de agenda en vervolgens kregen we van Leen een terugblik op 2020. Gijsbert deed het financiële verslag, ondersteund door de goedkeuring van de kascommissie. Alle beslissingen waarvoor de ALV geraadpleegd wordt zijn netjes afgehandeld en met de goedkeuring van de ALV kan het bestuur ondersteund door Henk en het C-team er weer een jaar tegenaan. En ondanks alle corona-perikelen, hebben we dáár enorm veel zin in. Dank dus aan de leden die de moeite hebben genomen deze ALV een stem en gezicht te geven. En veel dank aan Hans Kikken die zich kandidaat heeft gesteld voor de kascommissie.
Uiteraard heeft Saskia (Heister) een officieel verslag van deze ALV gemaakt, de conceptversie staat nu online (alleen voor leden).

Tot slot konden we onze gezichtsspieren ontspannen, met een gulle lach om Paul Smit. Hij legde uit hoe ons reptielen brein (instinct/routine), ons zoogdieren brein (emoties, sterke voorkeur voor plezier) en ons menselijk brein (neocortex – intelligent denken), als ze alledrie goed samenwerken, ons als mensheid verder laten komen. Omdat we dan kunnen en durven te veranderen. Aan de hand van een aantal lachwekkende filmpjes ontdekten we hoe krachtig de eerste twee genoemde delen van ons brein nog zijn, waardoor we soms blijven hangen in onze routine. Een mooie eyeopener, want hé we hebben een neocortex! Dus wees je bewust van je routines en verzet/angst, zet je eroverheen (niet altijd gemakkelijk) daag jezelf uit en ontdek de mogelijkheden van morgen. Oh en of je dat dan wilt delen met ons, thanks!