‘Applicatiestragie kiezen’ is vernieuwd! 

Het thema ‘Applicatiestragie kiezen’ in de CORA is vernieuwd en opgeleverd.

In de vorige versies van de CORA waren richtlijnen opgenomen voor het opstellen van een applicatiestrategie voor een woningcorporatie. En dat was niet voor niets: de applicatiestrategie is een belangrijk onderdeel van de bedrijfs- en informatiearchitectuur. Daarmee geef je richting aan de keuzes voor de informatiehuishouding die passen bij de organisatiestrategie.

De ontwikkelingen gaan snel, denk bijvoorbeeld aan de consolidatieslag die onze leveranciers maken. Of aan alle cloudapplicaties die beschikbaar komen. Of aan de opkomst van sensortechnologieën. Of aan het toepassen van AI.

Het CORA kernteam heeft daarom het afgelopen jaar het verouderde thema applicatiestrategieën tegen het licht gehouden en vernieuwd. Dit in samenwerking met Edwin Versteegt/Finalist (zie eerder bericht) Op de themapagina Applicatiestrategie kiezen van de CORA online vind je een uitgebreide toelichting over de verschillende strategieën die een woningcorporatie kan hanteren.
Een applicatiestrategie klinkt altijd heel erg IT, maar er zijn verschillende belanghebbenden binnen een organisatie die baat bij een goede applicatiestrategie:

Management: Heeft inzicht in de IT-kosten, -risico’s en -waarde. Duidelijkheid over richting/visie.
Proceseigenaar: Kan dit inzicht gebruiken bij het goed organiseren van zijn bedrijfsprocessen.
IT-afdeling: Kan efficiënter werken, IT-middelen gerichter inzetten en de IT-infrastructuur optimaliseren.
Medewerkers: Hebben toegang tot de juiste tools om hun werk efficiënt en effectief uit te voeren.
Klanten: Ervaren een betere service en hogere kwaliteit van producten of diensten.

Tot slot hebben we een download toegevoegd met twee excel bestanden om zelf in te vullen. Je krijgt daarmee een goed beeld waar je eigen organisatie staat qua digitale transformatie en welke keuzes je kunt maken.

Neem hier een kijkje! en ga er vooral mee aan de slag. Een goede applicatiestrategie is een essentieel onderdeel van digitaal succes voor elke organisatie.