Terugblik (B)AVL 3 oktober 2024

Soms is er storm, soms sneeuw, maar de bijzondere ALV van 3 oktober ging vergezeld van een stralende zon. Zonnig gestemd begonnen we dan ook samen met zo’n 25 vertegenwoordigers van ongeveer evenzoveel leden aan deze extra ledenvergadering.

In de maanden vooraf hebben we veel aandacht gevraagd voor deze vergadering en de te nemen stappen, kortweg Professionalisering CorpoNet genoemd. Van de ruim 150 leden een opkomst van grofweg 15% lijkt dan niet al te veel. Inmiddels weten we van andere verenigingen en communities dat een opkomst van meer dan 10% prima is. Online communities doen het goed. Toch wil CorpoNet het fysieke element graag behouden, we vinden het erg waardevol om elkaar nu en dan live te zien. Overigens wettelijk gezien kunnen we een ledenvergadering nog niet online doen. Natuurlijk houden we de ontwikkelingen op dit gebied in de gaten. Wel hebben we deze keer met volmachten gewerkt, waardoor bijna een kwart van de leden haar stem heeft laten horen. Daar kunnen we erg tevreden mee zijn!

Als je er niet bij was vraag je je nu waarschijnlijk af hoe verliep die stemming dan? Vooraf aan de stemming waren er waren zeker wat kritische kanttekeningen. Door goed luisteren en doorvragen, zijn we daar samen uitgekomen. Uiteindelijk was de stemming van de leden in de zaal unaniem voor! Binnenkort is het verslag te lezen voor alle ins en outs. We posten een bericht op het forum zodra het beschikbaar is.

Er zat overigens een vreemde eend in de bijt, wie was toch die man in dat blauw geruite pak …? Het was Geert Sloots. Daar waar Anne-Beth voor het officiële verslag zal zorgen, schrijft Geert zijn verslagen in dichtvorm; hij droeg het direct na afloop van de vergadering voor.

Omdat we het geplande uur vergaderen ruimschoots voorbij gingen, kwam de rest van het programma een beetje in het gedrang. Gelukkig kon de 100ste KennisBite in sneltreinvaart genuttigd worden. Veel dank voor het aanpassingsvermogen van Rino Kalker van Volkshuisvesting Arnhem, Gerben Naaktgeboren van Omnia Wonen en Drazen Lisica van Havensteder. Applaus!

Tot slot was het woord aan Viola den Hartog, zij nam ons mee in het actuele thema Datagedreven werken. Dat is voor veel corporaties een hot topic, waarbij de verwachtingen van de vrager (bestuur/business) nog niet altijd even realistisch zijn. Technologische ontwikkelingen gaan snel, maar toveren is het niet. Zeker met algoritmen werken, blijft -voorlopig en wellicht hopelijk- mensenwerk en kost tijd. Viola heeft veel ervaring op dit vakgebied, zo werkt zij momenteel voor de gemeente Zoetermeer als programmamanager Datagedreven werken. Met haar praktijkervaring bracht ze een helder verhaal waarmee er weer een stukje kennis werd gedeeld. Alle deelenemers kregen haar boek Datagedreven werken in de praktijk mee naar huis.

En toen was er zelfs nog tijd over om de middag traditioneel met elkaar af te sluiten: de netwerkborrel. We mochten ons hiervoor verplaatsen naar de zestiende -SIXX- etage van het Van de Valk hotel Tiel. Daar kwamen we in een heuse skybar met panoramisch zicht op Tiel. En op zo’n stralende dag is dat zeker de moeite waard.

Dank aan alle aanwezigen; leden, bestuur, ondersteuners, sprekers en dichters voor jullie bijdrage aan deze geslaagde middag!

NB Leden vinden in de ledenomgeving de presentaties en het eventgedicht. Toegang tot deze ledenomgeving vraag je aan via info@corponet.nl