wTCO; anders kijken naar de kosten voor ICT

Even nieuwsgierig …
Weet u wat er gemiddeld per VHE aan ICT kosten wordt uitgegeven?

Wij weten het wel. Op basis van het meest recente kengetal (ICT-kosten per VHE) van de jaarlijkse ICT Benchmark Woningcorporaties geven we gemiddeld € 160,00 per VHE uit aan ICT kosten!

Weten hoe het echt zit en je eigen ICT kosten benchmarken? Neem deel aan de 19e editie van de ICT Benchmark Woningcorporaties. Krijg niet alleen zich op de ICT-kosten van jouw eigen corporatie, maar zie ook hoe deze zich verhouden met die van andere corporaties. Leer tevens hoe het staat met o.a. de volwassenheid van de ICT-functie van jouw corporatie en leer met collega corporaties op welke wijze te sturen op efficiëntere en betere inzet van ICT.

wTCO – gezamenlijk initiatief
De ICT Benchmark Woningcorporaties – ook gekend als wTCO (woningcorporatie Total Cost of Ownership) – is een gezamenlijk initiatief van CorpoNet, F-fectis en M&I/Partners. In 2001 vond de eerste editie van deze jaarlijkse benchmark plaats. Leden van CorpoNet krijgen 150 euro korting op hun deelnamebedrag.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Bij vragen kun je contact opnemen met Joep van der Spoel via joep.van.der.spoel@mxi.nl of via telefoonnummer 06 – 11 42 90 07. Heb je vragen aan een deelnemer van het eerste uur, bel dan met Leen Spaans – manager ICT & Faciliteiten bij WoonForte – via 06 – 22 99 88 45.

wTCO18 (editie 2019, over boekjaar 2018)
Uit de jaarlijkse ICT Benchmark Woningcorporaties (wTCO) blijkt dat de ICT-kosten per verhuurbare eenheid (VHE) naar 160 euro per VHE gestegen zijn. Benieuwd naar de belangrijkste conclusies en resultaten van afgelopen editie? Bekijk de hoofdconclusies (pdf opent in nieuw venster).

Wil je nog dieper in de materie van het benchmarken duiken? Vraag de uitgave Kosten én Baten van ICT (2009) uit de reeks Kennis moet je delen aan, daarin komt zoals de titel al doet vermoeden ook het aspect de baten van ICT aan bod.