KennisBite #4: Blunder-lunch met een tip van VERA

KennisBite #4 | 30 april 2020 – 13.00 tot 13.45 uur
Blundersessie: Fouten maken moed! Presentatie: Jacco Haan en Marije de Vreeze (Vidomes) en Leendert Joosse (Woonkracht10)

Blunder, uitglijder, miskleun, flater, dwaling, foutje bedankt … wie kent die momenten in zijn leven niet?
Allemaal toch wel, zowel zakelijk als privé. De presentatoren zijn zo open een persoonlijke blunder te delen met ons, maar dan richten we ons toch echt op de blunders waar we van kunnen leren.

Jacco start met de eerste blunder, die gaat over het vervangen van een DMS voor een ECM. In de tweede blunder vertelt Leendert dat het WHY van een project goede aandacht verdient, want voor je het weet laat je je leiden door de waan van de dag en heb je de scope van je project verandert. Met alle gevolgen van dien. In de presentatie zit een mooi model van hoe je een project succesvol kan opzetten.
Die presentatie delen we hieronder en die geeft een goed beeld van hetgeen besproken is tijdens deze KennisBite.
Samenvattend kunnen we zeggen: Tussentijds vanuit macroperspectief naar je projecten kijken lijkt een goed idee. En waarom zou een project niet mogen afvallen, als dat bij nader inzien een goede beslissing is. De technologische mogelijkheden veranderen immers snel, evaluaties zijn nodig om te kijken of je nog ‘on track’ bent. Want ook in onze moderne wereld met al z’n disruptieve innovaties is het “Bezint eer ge begint” misschien nog niet eens zo heel erg achterhaalde uitspraak. Maar niet eindeloos bezinnen, gewoon aan de slag gaan, fouten maken, leren, bijstellen en weer doorgaan. Zo hebben we allemaal leren lopen.

Vanuit CorpoNet voegen we het volgende toe: DATA en de kwaliteit ervan.
Stel jezelf bij het op te starten project deze vragen:
Welke data heb ik nodig, wat is de kwaliteit ervan, welke weg gaat de data afleggen (over welke schijven?)
Vaak blijkt de data niet op orde, soms komt/gaat de data van/naar een andere partij (bv aannemer) die jouw data verrijkt, hoe krijg je die verrijkte data weer terug?

Data op orde
Er moeten definities gemaakt worden: is er een standaard (VERA) of bedenken we ze zelf?
Als er een standaard is, hoe pas ik die dan toe?

CorpoNet heeft veel kennis op het gebied van standaardisatie en heeft er diverse producten voor. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via de mail we zijn er voor elkaar!

Tot zover, tot de volgende KennisBite. Bekijk de agenda voor de volgende sessies.

Zoeken

Meest recente verslagen

Meld je aan voor de Blik op de agenda

We sturen je maandelijks een overzicht van de nieuw ingeplande KennisBites. Zo mis je niks!