De vierde golf….

KennisBite #24 | 13 april 2021
Kijkje in de Schotse keuken
Spreker: Gary Dickson (SFHA)

Eeh nee, hoewel Covid-19 ook ons niet loslaat, hebben we onze gedachten tijdens KennisBite#24 niet over zo’n mogelijke vierde golf laten gaan. Wel waren er ingrediënten voor Corporatie 4.0. Want als we het idee dat de wereld aan het begin van de vierde industriële revolutie staat aannemen, dan zou het dom zijn te veronderstellen dat die (digitale) revolutie alleen invloed op de industrie heeft. Deze vierde golf verandert onze huidige samenleving naar een digitale (informatie)samenleving. Waar we allemaal bij betrokken zijn en waar we dan ook met elkaar over moeten nadenken.
Hoewel CorpoNet zich beperkt tot digitalisering en informatietechnologie bij woningcorporaties, is overduidelijk dat de ontwikkelingen op dit gebied van hoog tot laag en andersom onze organisaties raakt: van medewerker ondersteuning tot RvC!
Digitalisering gaat in ieder geval niet meer weg en helaas het coronavirus waarschijnlijk ook niet.

Goed, wat leerden we van ons kijkje in de Schotse keuken? Gary Dickson, Digital Lead bij SFHA*, vertelde over zijn onderzoek naar de digitale volwassenheid van Schotse corporaties. Er kwamen interessante sheets voorbij, die we delen (alleen voor leden) in de mijn account omgeving. Conclusie: net als in Nederland (al hebben wij nog geen harde cijfers zoals Gary die heeft verzameld) zijn ze in Schotland vooral ‘op weg’ en heeft Covid-19 de digitalisering bij corporaties een flinke boost gegeven.
Overigens is Gary bereid de hiervoor ontwikkelde check-up tool met ons te delen. Heb je interesse? Mail je gegevens naar info@corponet.nl

Gary sprak over: digital employees, hyper automation, TEC(H) – Technology Enabled Care in Housing, onboarding, digital strategy, kortom inspiratie te over in slechts 45 minuten.
Er is veel mogelijk en morgen nog veel meer, maar voordat we hier wat proberen en daar iets implementeren
is het leggen van een digitaal fundament, het hebben van een digitale strategie, absolute noodzaak. Dat kun je alleen doen, maar dat kan ook samen. CorpoNet biedt hiervoor graag een platform.

*SFHA = Scottish Federation of Housing Associations; het equivalent van het Nederlandse Aedes. Toch doen ze het in Schotland net een beetje anders, want ook de leveranciers nemen deel aan deze brancheorganisatie.

Zoeken

Meest recente verslagen

Meld je aan voor de Blik op de agenda

We sturen je maandelijks een overzicht van de nieuw ingeplande KennisBites. Zo mis je niks!