Aansluitend verhuren

KennisBite #15 | 14 oktober 2020 – 09.30 tot 10.15 uur
Hoe helpt digitalisering onze huurders?
Sprekers: Femke van der Leij en Steven van Aggelen (MLC)

Hoewel het in Nederland met de leegstand van met name sociale huurwoningen al reuze meevalt, zie dit artikel van het CBS, zijn er mogelijkheden om het proces van opzegging tot oplevering nog efficiënter aan te pakken.
MLC, een commerciële partij die woningcorporaties kan ondersteunen o.a. op het gebied van digitale procestransformatie, heeft voor Portaal een project Aansluitend Verhuren uitgevoerd. De doelstelling was: Van 70 naar 7 dagen leegstand. Daarbij werd naast process automation ook gebruik gemaakt van process mining. Beide zijn belangrijk pijlers voor digitale procestransformatie, een proces wat door MLC als volgt omschreven wordt:
Digitale procestransformatie gaat om het optimaal inzetten van technologie voor excellente processen, die nodig zijn voor het creëren van een excellente klantbeleving.

Tijdens de KennisBite werd door Femke en Steven ingegaan op de praktijkcasus van Portaal. Bekijk de presentatie-slides (pdf onderaan dit artikel) voor de stappen, resultaten en de contactgegevens van Femke en Steven.

Interessante vraag van René Rademaker (Lefier): Zijn de onderdelen van dit project herbruikbaar voor de sector?
Uitleg: het halen van data uit de systemen, het puzzelen van welke data nodig zijn, is de meest complexe stap in dit verhaal en dat is vaak het geval. Als je weet welke tabellen uit Dynamic Empire (DE) nodig zijn, dan hoeft niet elke corporatie opnieuw ‘het wiel’ uit te vinden. (Dank René!)
Antwoord Steven: Jazeker is dat mogelijk. Inderdaad, onze eerste stap was zoeken wat er binnen de DE was en welke data we nodig hadden. Die data is er ook bij andere corporaties. Even afhankelijk van hoe ‘mooi’ die data is, met wellicht nog enige bewerking, maar dan is het inderdaad herbruikbaar.

Kijk daar worden we allemaal blij van! En zo gaan we steeds beter begrijpen waarom CORA en VERA absolute ‘must haves’ zijn.

TIP: Op 10 november geeft MLC een workshop, ‘De toekomstbestendige woningcorporatie door digitale procestransformatie’ genaamd. Bekijk hier alvast de uitnodiging.

Zoeken

Meest recente verslagen

Meld je aan voor de Blik op de agenda

We sturen je maandelijks een overzicht van de nieuw ingeplande KennisBites. Zo mis je niks!