VERA nieuws

VERA werkt al enige tijd intensief samen met CORA. De CORA processen zijn de “kapstok” voor de VERA koppelvlakken. We zijn gestart met de voorbereidingen om VERA in de CORA wiki op te nemen, zodat er één ingang ontstaat voor beide producten. Zowel de referentie-architectuur als de datastandaard zijn dan op één plaats te vinden. In de wiki brengen we ook de verbanden aan tussen de verschillende onderdelen van CORA en van VERA, zoals tussen de bedrijfsobjecten van CORA en de gegevensobjecten van VERA. Veel corporaties zijn bezig met standaardisatie voor datakwaliteit. Door de verbinding aan te brengen ontstaat dus ook de onderlegger voor de standaardisatie van data onder processen.

Het VERA architectuurteam is door KWH (kwaliteitscentrum voor en door woningcorporaties) benaderd om de aanlevering van de onderzoeksgegevens (huurdersonderzoeken) aan corporaties te standaardiseren. Dat gaat nu nog handmatig via Excel. Vanzelfsprekend kijkt het team voor de standaardisatie ook naar de behoefte van andere onderzoeksbureaus, zodat hiervoor een breed toepasbaar koppelvlak gemaakt kan worden.

De roadmap voor VERA voor 2021 is nu al aardig gevuld uit de aanvragen die uit de sector komen en voor de verdere ontwikkeling van de standaard, o.a. de ondersteuning voor REST*. Het zijn intussen zoveel onderwerpen dat er moet worden geprioriteerd. Hiervoor gaan wij op korte termijn in de vorm van een enquête aan de sector (corporaties en leveranciers) vragen wat jullie belangrijk vinden. De enquete  kun binnenkort verwachten.

VERA start ook met de uitwerking van het gegevensdomein voor projecten. Daarbij werken we de procesketens uit voor projectontwikkeling en planmatig onderhoud.

Meedoen? Graag!

Heb jij kennis van REST of gegevensdomeinen en wil je meedoen aan een aantal workshops om bij te dragen aan de uitwerking? Het VERA team kan je hulp goed gebruiken. Laat het ons weten via info@corponet.nl

* Op dit moment maakt de VERA standaard gebruik van SOAP als uitwisselingsformaat. Met VERA versie 4.0 willen we ook REST gaan ondersteunen.