VERA in de wiki

Groot en goed nieuws voor de sector! Vanaf 1 juli 2021 is de nieuwste versie van VERA (3.2.1) beschikbaar in de wiki, daar waar ook de CORA te raadplegen is.
In de wiki kan de standaard eenvoudig doorzocht worden en interactief bekeken worden. Alle informatie is te doorzoeken, van globaal tot detail niveau.

Onder hetzelfde dak
Nu zowel CORA als VERA zich onder hetzelfde dak bevinden, wordt de samenhang beter zichtbaar. Vanuit de CORA bedrijfsprocessen inzoomen op de benodigde berichten voor gegevensuitwisseling tussen applicaties, behoort nu tot de mogelijkheden. Bovendien worden beide standaarden en de relaties tussen CORA en VERA nu vanuit dezelfde bron onderhouden en ondersteund.
Het is ook een logisch stap, want VERA is de technische uitwerking van CORA; ze horen onlosmakelijk bij elkaar.

Nieuw in VERA 3.2.1
Er zijn in de laatste versie vele RFC’s verwerkt daarnaast zijn een paar mooie ontwikkelingen en uitbreidingen gerealiseerd. Je vindt alle details in de releasenotes.
SWEMP: een eerste set aan SWEMP berichten uitgewerkt en opgenomen in de standaard.
Kwaliteit / klanttevredenheid: voor het uitwisselen van kwaliteit- en klanttevredenheidsgegevens is VERA met verschillende leveranciers aan de slag gegaan en is de standaard hierop uitgebreid.

Samen werken
Ga eens kijken naar de nieuwe VERA omgeving, struin eens door de content, dat hebben de ontwikkelaars echt verdiend. Nog beter omarm VERA en CORA, daarmee professionaliseren we onze sector. Dat is een groeiproces, waar met vereende krachten over nagedacht en aan gewerkt moet worden. Dat doe je niet alleen, dat doe je samen!