VERA enquête 2021

Eind januari nodigde VERA de corporatiesector uit om een enquête in te vullen. 67 respondenten gaven feedback over het gebruik en bekendheid van VERA. Belangrijke vraag was input voor de verdere ontwikkeling van de standaard. In dit bericht koppelen we de uitkomsten aan jullie terug. Zo’n twee derde van de respondenten is werkzaam bij een corporatie, een derde bij een leverancier. 

De VERA wordt op diverse manieren toegepast. We zijn blij om te zien hoe de verschillende toepassingen en producten van VERA hun weg vinden.

De meerderheid deelt dan ook de stelling dat VERA waarde toevoegt aan hun organisatie.  

De meeste respondenten zijn ook bekend met de samenwerking van VERA met Ketenstandaard en SBR-wonen. Diverse suggesties zijn er gedaan om dit uit te breiden binnen de sector (bijv. BIM) maar ook naar de overheid.

Een belangrijke vraag was de roadmap voor de dit jaar. Welke prioriteiten zien de respondenten voor VERA? Misschien geen verrassing dat de CORA processen in lijn met het Processenboek (initiatief van CorpoNet en Aedes) bovenaan stond. Daarnaast is de technische ondersteuning middels REST een belangrijke vraag onder de leveranciers. 

We zijn ook zeer verheugd dat een grote groep respondenten wil meewerken om de standaard verder uit te breiden en te verbeteren. Iedereen bedankt voor de antwoorden. 

De details en alle input wordt ook meegenomen naar het VERA architectuur team om te bespreken in welk project of werkgroep dit het beste kan worden opgepakt. 

 

Met vriendelijke groet, 

VERA