Thuiswerken in tijden van corona, waar lopen we tegen aan?

Na de eerste week thuiswerken vanwege de coronacrises hopen we dat iedereen een beetje gesetteld is en de dagelijkse processen, nu aangestuurd vanuit huizen van de medewerkers, in ieder geval op basisniveau functioneren.
Want het was snel schakelen na het dringende advies van de overheid om zoveel mogelijk thuis te werken.
Hoe organiseer je dat, hoe krijg je ook de medewerkers die minder digitaal bedreven zijn thuis aan de slag? En misschien nog wel de belangrijkste vraag, hoe hou je het (informatie) veilig?

Afgelopen week en de komende periode gaan we veel ervaring opdoen en zal lang niet alles vlekkeloos verlopen. CorpoNet gaat, als het ergste stof is neergedaald, aan de slag met het inventariseren van de problematiek, heldere inzichten, sublieme tips en onvoorziene uitdagingen. Welke lessen kunnen we hieruit leren, wat moet er beter, wordt thuiswerken een blijvende mogelijkheid?
Wij snappen dat jullie nu allemaal ontzettend druk zijn om deze klus te klaren en wensen iedereen dan ook heel veel sterkte en succes. Blijf vooral ook goed voor jezelf zorgen en neem de broodnodig rust en ontspanning. Want meer dan ooit mogen jullie nu niet omvallen.
Wie vragen heeft en even niet weet aan wie deze het beste gesteld kunnen worden, mail ons gerust info@corponet.nl

Nog een tip, die kwam van Aedes en wij geven ‘m virusvrij door
Luister de BNR Digitaal podcast van woensdag 18 maart terug. Hierin komen Jasper Bakker van AG Connect en Mark Jenster van SecureLink aan het woord over de uitdagingen van het thuiswerken. Met een paar aardige eyeopeners.

Lees hier hoe Volkshuisvesting Arnhem deze onvoorziene IT-uitdaging aanpakte.