Even voorstellen

Hoi, mijn naam is Leon van der Zanden, 56 jaar, gelukkig getrouwd, vader van twee meiden (23 en 27 jaar) en sinds 1987 werkzaam in de ICT na een succesvolle afronding van de HIO aan de hogeschool in Eindhoven.  Sinds 2008 werkzaam bij Woonbedrijf in Eindhoven, tegenwoordig als ‘architect informatiemanagement’. In deze rol houd ik me bezig met het ondersteunen van de organisatie in het stroomlijnen van de processen, het aansluiten daarop van de applicaties met hun data en het beheersbaar krijgen en houden hiervan. Ik doe dat in een team van ruim 15 IM-collega’s. Binnen Woonbedrijf zijn we al vergevorderd met het onder architectuur aanpakken van deze vraagstukken.

Getriggerd vanuit o.a. het CorpoNet-Aedes initiatief om te komen tot een processenhandboek voor de sector, kwam ik na lange tijd weer in contact met het kernteam van CORA (ik heb daar in 2010 ook namens Woonbedrijf enkele maanden in meegedraaid). We hadden direct een klik en er werd me gevraagd om mee te helpen aan het verder door ontwikkelen van dit initiatief. Het jawoord was er snel uit. Sinds januari 2021 maak ik dan ook deel uit van het CORA kernteam.

Mijn bijdrage bestaat uit het inbrengen van mijn ruime en brede kennis en ervaring in dit vakgebied. Mijn sterke kant hierbij is het steeds weer scherp houden van wat we waarom doen binnen CORA. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat een goede referentie architectuur de juiste balans houdt tussen spannende theorie en hanteerbare praktijk. Immers, we dienen een groot publiek dat veel baat heeft bij een leesbare, begrijpbare én toepasbare referentiearchitectuur.