Digitaliseren en kennisdelen: en nu concreet!

Zo’n drie jaar na het verschijnen van Visie informatievoorziening corporatiesector, een uitgave van CorpoNet in samenwerking met DVS, Aedes en MKW, stelt Woonpartners Midden-Holland haar concept Digitaliseringsvisie beschikbaar aan het netwerk van CorpoNet en MKW, om deze visie samen te verrijken. Tevens staat het deelnemende corporaties vrij om deze visie of delen ervan zelf te gebruiken voor hun eigen organisatie.

Waarom Woonpartners Midden-Holland?
Voorzitter bij CorpoNet is Marcel Rog die in het dagelijks leven Manager Bedrijfsvoering is bij Woonpartners Midden-Holland, een middelgrote woningcorporatie met ongeveer 10.000 vhe.
Marcel houdt van concreet, dat werd al snel na zijn toetreding tot het CorpoNet bestuur duidelijk; containerbegrippen als digitalisering en kennisdelen wil hij graag zo concreet mogelijk invullen, dit voorjaar zag hij zijn kans. In ‘zijn’ organisatie werd gewerkt aan het Ondernemingsplan 2022-2026, waar een Digitaliseringsvisie onderdeel van zou uitmaken. In ‘zijn’ favoriete netwerk CorpoNet hebben met name de kleinere corporaties, die heus wel digitaal minded zijn, intern onvoldoende capaciteit, kennis en ervaring om zelf zo’n visie op te stellen. Met het risico dat de organisatie (zoals ze het zelf zeggen) een ‘speelbal’ wordt van aanbieders van digitaliserings-oplossingen. Verbinden en optimaliseren is Marcels credo, logisch gevolg daarvan is nu het delen van de conceptversie Digitaliseringsvisie van Woonpartners Midden-Holland.

Hoe doe je mee?
Leden van CorpoNet en MKW kunnen zich aanmelden via info@corponet.nl. Je krijgt dan toegang tot het team Digitaliseringsvisie, waar je het document kunt downloaden. Voor wat, hoort wat; dus als je het document wilt lezen/gebruiken dan stelt WPMH jouw mening over hun Digitaliseringsvisie erg op prijs en zouden ze graag een paar vragen beantwoord krijgen. Zo maken we kennisdelen op het gebied van digitaliseren concreet en waardevol.
Meld je snel aan, want eind oktober sluiten we het team en daarmee de mogelijkheid tot downloaden van de Digitaliseringsvisie.

KennisBite van 28 september
Enthousiast geworden over dit plan, stelt Marije de Vreeze van Vidomes ook hun digitaliseringsvisie (in de vorm van een infographic) beschikbaar. Die vind je dan ook in het team Digitaliseringsvisie. Rondom dit thema organiseerden de twee corporaties afgelopen woensdag 28 september een KennisBite, die ook in het team gedeeld wordt.