BBB Windstrekensessies, succesvol afgerond!

De BIC Building Blocks zijn af! En om deze te presenteren organiseren Audittrail en CorpoNet Windstrekensessies door heel Nederland. Op 19 februari vond de voorlopig laatste windstrekensessie plaats bij Woningcorporatie De Woonplaats in Enschede voor de regio Oost.

Door de combinatie van diverse sprekers en publiek vanuit uiteenlopende functies en verschillende corporaties werd het een sessie waar iedereen iets nieuws uit haalde.

Inzichten

Als eerste sprak Joop Schoppers (De Woonplaats) over CorpoNet, haar motto (kennis moet je delen) en welke diensten en samenwerkingsverbanden CorpoNet faciliteert om zo corporaties te helpen IT en IT-beveiliging te optimaliseren.

Vervolgens vertelde Rick Verdoes (HackDefense) over informatiebeveiliging. Zo benadrukte hij het belang dat organisaties zich regelmatig moeten laten doorgronden met een pentest door een ethical hacker. Een ethical hacker legt op die manier de zwakke plekken van de IT-omgeving bloot. Tevens nam Rick iedereen mee in het Citrix-lek van vorige maand. Hij heeft uitgelegd wat er precies is gebeurd en heeft laten zien in een demo-omgeving hoe er toegang verkregen kan worden tot de systemen van organisaties.

 

Divers publiek 

Jorrit van de Walle (Audittrail) vertelde als laatste over de BIC Building Blocks: de opzet, het bestaan en de werking van de zes ‘hapklare brokken’ (de ISO standaard heeft 18 hoofdstukken, de BBB heeft deze samengevat in zes aandachtsgebieden) waarmee corporaties de Baseline Informatiebeveiliging Corporaties (BIC) kunnen implementeren. Onder de aanwezigen waren zowel security officers, privacy officers als controllers van woningcorporaties, maar er waren ook aanwezigen uit andere branches om inspiratie op te doen. Deze combinatie van de verschillende invalshoeken leverde leuke discussies op, die we naderhand tijdens de gezamenlijke lunch voortzetten.

 

CorporatieGids Live! Komt u ook?

Wij bedanken De Woonplaats voor de gastvrijheid en kijken alvast uit naar de sessie op 12 mei tijdens CorporatieGids Live, die in het teken staat van “Een praktische implementatie van de BIC: informatiebeveiliging aan de hand van de BIC Building Blocks” door Audittrail. Wilt u bij deze sessie aanwezig zijn, meld u dan hier aan. U bent van harte welkom!