CorpoNet start nieuw initiatief: de KennisBites

Nu velen van ons thuiswerken en fysieke bijeenkomsten voorlopig ‘not done’ zijn, wil CorpoNet de broodnodige kennis en/of inspiratie graag online met haar leden delen. We introduceren hiervoor de CorpoNet KennisBites, online ‘snacks’ gevuld met de kennis van die dag.

Waarom?
Zoals we wel vaker hebben geroepen: de wereld verandert snel en ja dit keer vanwege de coronacrisis wel heel snel. Ook nu doen we allemaal hetzelfde, namelijk faciliteren dat de corporatiemedewerkers thuis kunnen werken. Maar de één doet het net iets anders dan de ander. We kunnen van elkaar leren, elkaar inspireren en mogelijk kunnen we zelfs op termijn processen standaardiseren? Wij, als CorpoNet-leden, kunnen nu het voortouw nemen. CorpoNet is een ledenorganisatie, we moeten het dus samen bedenken en met elkaar delen. Wij gooien de bal op, jullie bepalen of het een spel wordt.

Wat?
Het is online en kort van stof. De bites zijn gratis en duren maximaal 45 minuten. De inhoud wordt verzorgd door experts én CorpoNet-leden en we belichten één onderwerp per keer. Kennis en ervaring met dat onderwerp worden gepresenteerd en er is ruimte voor interactie. We gebruiken hiervoor het Microsoft Teams platform, zodat we al doende (nog) meer ervaring krijgen met Teams.

Voor wie?
De KennisBites zijn niet exclusief voor leden, maar je moet wél werkzaam zijn bij een woningcorporatie om te kunnen deelnemen.

Waarover?
CorpoNet KennisBites is een vers initiatief. We hebben een paar onderwerpen in gedachten zoals Hoe organiseer ik thuiswerken? Wat voor ervaringen hebben wij met videovergaderen? Wat kun je leren van mislukte projecten?
Maar ook (juist!) jouw input is zeer welkom, wat wil je weten, wat wil je delen, welk onderwerp wil jij behandelen of behandeld zien? Laat het ons weten.

Wanneer?
Ook hier zijn we nog op zoek naar het meest geschikte tijdstip. Dat zal niet voor elke sessie hetzelfde zijn. Het streven is in ieder geval om vaste (herkenbare) momenten voor de KennisBites te plannen. Dat kan inspiratie bij de koffie zijn, een leerzame bite tijdens je lunch of een cup-a-bite om vier uur en wie weet een vrijdagmiddag happy hour bite!

Hoe?
Elke CorpoNet KennisBite wordt aangekondigd in de agenda op onze website en voorlopig ook voorafgegaan door een aankondiging per mail. Na aanmelding ontvang je van ons de link naar de Teams omgeving.
Wil je ons nu al wat laten weten? Mail dan naar info@corponet.nl