CorpoNet 20 jaar: een nostalgische terugblik… van Henk Korevaar

In een periode van 20 jaar zijn er allerlei gebeurtenissen waar wat over te vertellen valt. Maar ja, wat kies je dan, dus ik dacht misschien maar een paar highlights uit mijn eigen ervaring vertellen. Mogelijk zijn er onder jullie nog die zich dit kunnen herinneren. Zo niet, dan is het misschien toch leuk om te lezen wat er zoal is gebeurd.

Locaties/bijeenkomsten
De start was al meteen op een bijzondere locatie: de Dutch Dakota Association op Schiphol Oost. En voor onze bijeenkomsten zijn we met die bijzondere locaties zijn we eigenlijk alle 20 jaren verder gegaan. Van een hangar op Schiphol via Slimste Huizen, het Aviodrome en vliegveld Lelystad naar de Johan Cruijff Arena. We troffen elkaar altijd op een bijzondere plek voor een inspirerende bijeenkomst, het delen van kennis en om met elkaar bij te praten.

Trouwe leden
Nog voordat NetwIT op 28 november 2000 bij de notaris formeel werd opgericht, hadden we al 25 belangstellende corporaties die – meteen na de oprichting – lid werden van de vereniging. En een aantal ervan… jawel, is nog steeds lid van de club!

NetwIT boekjes
Kennis moet je delen stond als motto (nog) niet op het eerste boekje in de NetwIT boekenreeks. Maar van de tweede tot en met de 12e titel stond dit motto prominent op alle omslagen (in alle kleur van de regenboog).

Internationaal
Internationaal was CorpoNet al vroeg actief. Studiereizen zijn georganiseerd naar Berlijn, Londen, Manchester en Stockholm en ook nu zijn we – via het Anglo Dutch Innovation Lab – nog steeds internationaal actief. Geweldig is het om van elkaar te leren en te weten met welke topics men bezig is.

Inspirerende sprekers
Bijzondere sprekers mochten we ook graag verwelkomen. Van een cabaretier die ons ‘anders’ liet ‘kijken’ tot een nep-professor die met een saaie professorale presentatie begon, die steeds absurdere wendingen nam…

Covid, maar we gaan door
En toen Covid19 ons leven ging beheersen, namen we al snel onze toevlucht in ‘virtuele’ ontmoetingen via de KennisBites. Vanaf  januari 2021 gaan we door met deze online bijeenkomsten; soms op de vertrouwde manier en soms in een nieuw jasje.

Ik zie uit naar de eerstkomende gelegenheid om elkaar weer ‘in het echt’ te ontmoeten, maar tot zolang graag tot ziens ‘op Teams’…

Henk Korevaar

NB: In november 2000 richtte Henk Korevaar samen met Leen Spaans en Hans Nijssen de vereniging NetwIT op. Nieuwsgierig naar het hoe en waarom, je leest het hier.