CORA op bezoek bij NORA

Op dinsdag 30 november gaven Arjen de Vries en Vincent Breuking namens het CORA kernteam een presentatie over onze referentiearchitectuur CORA aan de NORA gebruikersraad. Aanleiding hiervoor was de opname van referentieprocessen (processenboek) in CORA. De leden van de NORA gebruikersraad wilden daar graag meer over weten.

NORA (Nederlandse Overheid Referentie Architectuur) is de ‘moeder’ van de familie van referentiearchitecturen die binnen de publieke sector zijn opgesteld en die qua inhoud aansluiten bij de NORA. CORA is een van de dochters in de NORA familie. En zoals dat gaat bij familie, hou je elkaar op de hoogte van relevante ontwikkelingen. De presentatie werd positief ontvangen door de NORA gebruikersraad, er vielen termen als interessant, pragmatisch en bruikbaar. Ook de uitleg van de aanpak van de procesuitwerkingen viel in goede aarde. Te meer omdat de meeste dochters van de NORA een uitwerking op dat niveau niet kennen.

Zoals je ziet, net als bij echte families, kunnen moeders ook van dochters leren.
Wil je de presentatie bekijken? Klik dan op deze link naar het conceptverslag van die bijeenkomst en klik op nummer 3 in de inhoud.

Dat gezegd hebbende mogen we dus best trots zijn op CORA. Het is inmiddels een redelijk volwassen architectuur die zich kan meten met de andere referentiearchitecturen in de publieke sector.

Nog belangrijker voor onze sector is dat we vooral aan de slag gaan met CORA. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want werken onder architectuur is nog geen gemeengoed in onze sector. Het CORA kernteam wil daarom in 2022 tijd besteden aan verdiepingssessies CORA. En aan de hand van business / ICT vraagstukken de toepasbaarheid van CORA laten zien. Ondertussen kunnen jullie alvast in de enorme hoeveelheid verzamelde kennis duiken; kijk bijvoorbeeld eens onder het kopje CORA thema’s op deze pagina.