CORA en VERA in actie

Op 18 mei was er een gebruikersdag bij ArchiXL, waar het CORA kernteam en VERA architectuurteam acte de présence gaf. Eerst even uitleggen wat ArchiXL ook alweer is, ArchiXL is de leverancier van het WikiXL™ kennismanagementplatform. Vrijwel alle Nederlandse referentiearchitecturen zoals NORA, WiLMA, FORA en ook onze CORA en VERA maken gebruik van dit platform.

Tijdens deze gebruikersdag gaven verschillende gebruikers van het platform een toelichting op hoe zij het platform gebruiken. Zo gaf Marcel van de Bos een toelichting op de VERA architectuur en hoe de wiki hierbij gebruikt wordt, Vincent Breuking ging in op het ontwikkelen en publiceren van de CORA in de wiki en Arjen de Vries vertelde over de historie van de sector van woningcorporaties en de historie van deze twee architecturen* bij CorpoNet.

Wat opviel: de corporatiesector is al best en er is veel te halen bij de collega referentiearchitecturen! Dankzij het Aedes-CorpoNet processenboek zijn er al veel referentieprocessen opgenomen in de CORA. Zover zijn andere referentie architecturen nog niet.
Verder was goed zichtbaar, en hoorbaar tijdens de borrel, dat elk architectuur-team dezelfde worsteling doormaakt. Al met al een nuttige en geslaagde middag, waar iedereen graag kennis en ervaring deelde met de ander.

Kijk ook eens bij het nieuwsbericht op ArchiXL, daar staan ook de links naar de presentaties. Voor diegenen die geen genoeg van architectuur kunnen krijgen 😉

 

(* feitelijk is VERA geen referentie architectuur, maar de technische uitwerking van de referentie architectuur CORA)