CORA bedrijsfunctiemodel, binnenkort beschikbaar

Achter de schermen werken we (ondanks de Corona crisis) door aan CORA. Binnenkort publiceren we het CORA Bedrijfsfunctiemodel. Dit model gaat beslist helpen meer grip te krijgen op de applicatiefuncties want daar zit een zekere mate van overeenkomst tussen. En het is stabiel in tegenstelling tot processen.

Zo kun je op basis van het CORA bedrijfsfunctiemodel redelijk eenvoudig bepalen welke bedrijfsfuncties een willekeurige corporatie tegenwoordig minimaal moet hebben om standaard diensten te leveren in het huidige stelsel. Indien de corporatie (optioneel) ook te maken heeft met gesplitst vastgoed, dan beschikt die natuurlijk ook over de hoofdbedrijfsfunctie ‘VVEbeheer’.

Referentie architectuur heeft als doel om de bedrijfsvoering te kunnen spiegelen om te kunnen reflecteren en te verbeteren.

Ben je bekend met de dienst ‘Exclusief gebruiksrecht huureenheid‘ en welk bedrijfsproces alle woningcorporaties daarvoor hebben? Je leest het in de CORAwiki. Lees ook alvast de release notes, want daar staan de te publiceren wijzigingen opgesomd.

Mede namens de leden van het CORA kernteam: Vincent Breuking, Arjen H de Vries en Jan Fock, blijf gezond en neem geen onnodige gezondheidsrisico’s 😀.