Apache Log4j team voor CorpoNet leden

Vandaag is onderstaand bericht naar alle leden van CorpoNet gestuurd. En om het belang nog maar eens te onderstrepen hier een quote van Hans de Vries: „Log4J is als suiker”, legt Hans de Vries, directeur van het NCSC, uit. „Het zit overal in, ook op plekken waar je het niet verwacht. Het is complex omdat het een supplychain-vraagstuk is: de ene ontwikkelaar maakt gebruik van een stukje code en een andere ontwikkelaar maakt ook dáár weer gebruik van. Log4J is soms onderdeel van programmatuur zonder dat mensen weten dát het onderdeel is van programmatuur. Dat maakt het zo anders.” (bron NRC 15-12-2021)

Neem deel aan het CorpoNet Apache Log4j team en deel ook jouw kennis, samen weten we altijd meer!

Op 16 december was er een ingelaste KennisBite vanwege de recent geconstateerde Apache Log4j kwetsbaarheid. Naar aanleiding van die sessie heeft CorpoNet besloten een team aan te maken waarin we elkaar op de hoogte kunnen houden van alle ontwikkelingen omtrent Log4j. Natuurlijk gebeurt dat ook op de websites van NCSC of CSIRT-DSP (Cyber Security Incident Respone Team for Digital Service Providers) maar de corporatiesector is een nichemarkt met zo haar eigen dienstverleners en software. Als corporaties onderling onze kennis delen met elkaar op dit onderwerp, lijkt dan ook een goed idee.

Wil je deelnemen aan dit team stuur je verzoek dan naar info@corponet.nl
Dat is overigens alleen voor CorpoNet-leden mogelijk.

Lees hier het verslag van de KennisBite special van 16 december.

PS tussen Kerst en Oud & Nieuw ligt ook bij CorpoNet het werk even stil. Maar bij calamiteiten trommelen we elkaar op. Wij houden in ieder geval de mailbox info@corponet.nl in de gaten.