Another one BITES

Wat een heerlijke dag was 2 juni 2022, dat kan om vele redenen zo zijn, voor CorpoNet was het in ieder geval heel fijn om iedereen weer eens live te zien bij het CorpoNet Live Bites event.

De dag begon heerlijk zonnig en het was dan ook een feest om bij Beeld en Geluid in Hilversum te zijn omringd door de kleurenpracht. Het bestuur had de gelegenheid waargenomen om ook een live bestuursvergadering te houden, vooraf aan de ontmoeting met ons netwerk. Na de vergadering was het tijd om de banners te plaatsen, de ontvangstbalie in te richten en de technische doorloop van de presentaties door te nemen. Daarna was het echt zover!

De eerste gasten waren onze leden, die kregen een rondleiding aangeboden door het prachtige gebouw, wat een enorme mediacollectie huisvest. Collectie in de breedste zin van het woord, van geschreven pers, film, radio en televisie tot computergames, online video en websites. Nostalgie alom, voor iedereen is er wel een ach ja of oh nee moment te vinden.
Het gehele programma was gepland om samen met de leden én adviseurs en relevante leveranciers te beleven. Dus nadat de leden binnen waren kwam ook deze groep genodigden binnengewandeld.
Tijdens de binnenloop-lunch, goed verzorgd door B&G, werd er dan ook lekker bijgepraat door iedereen. Klokslag 13 uur, okee … het was iets later, begaven alle genodigden zich naar Theater 1 alwaar het programma voor die middag begon.

Voorzitter Marcel Rog trapte af, met een kort intro over ons (net)werk, onze werkgebieden en natuurlijk een week voor het Aedes congres waar gestemd gaat worden over de nieuwe standaarden organisatie (vooralsnog afdeling) de duiding wat dat voor CorpoNet betekent en waarom deze stap belangrijk is voor de sector.
Daarna was de vloer voor een aantal updates van eerdere KennisBites en de special over informatiebeveiliging. CorpoNet is naast kennisdeler (de kennis van ons allemaal) ook promotor van samenwerking; dat ook de ‘markt’ kan samenwerken zagen we in de co-presentatie van Audittrail in persona Jorrit van de Walle en Fox-IT in persona Barbera Menten en Rob Schrouff. Informatiebeveiliging is een belangrijk werkgebied van CorpoNet, waarvoor we regelmatig KennisBites aanbieden en waar onze SIG security ook actief aan werkt. Na alle KennisBites was er nog een kleine verrassing voor ons netwerk, van de whitepaper Digital Twins voor woningcorporaties* werd het eerste exemplaar door Jurgen de Ruiter (voorzitter VERA, werkzaam bij Trevian) aan onze voorzitter Marcel Rog overhandigd. Alle deelnemers kregen na afloop een exemplaar mee naar huis.

Na een korte break/theepauze kwamen we terug in Theater 1, om ons te installeren voor de schurende presentatie van Ruud Veltenaar, zoals Henk Korevaar die ons door de dag heen sprak, aankondigde. Schurend was juist gekozen want Ruud nam ons mee in een zeer urgent verhaal. Een verhaal wat we eigenlijk allemaal wel kennen en waarvan ons de urgentie ook bekend is, al jarenlang! Toch is het een verhaal waarvoor iedereen ons landsbestuur inclusief wegduikt, in halfbakken oplossingen, in ontkenning, in businessmodellen, ‘groene groei’ en vooral in woorden, terwijl we daden nodig hebben. Ruud inspireerde ons tot daden, al is het maar klein, iedereen kan bijdragen was zijn boodschap. Niet wegduiken achter anderen, achter wie dan ook, die meer schade zou doen. Kijk wat jezelf kan doen. Ruud had hiervoor talloze voorbeelden en eigenlijk kennen we die ook. De deelnemers hebben de link naar de presentatie van Ruud Veltenaar ontvangen; met iedereen delen we deze tip: kijk eens wat jouw ecologische footprint is en bereken je persoonlijke Overshoot Day. Voor Nederland ligt deze dag al in het verleden, dit jaar viel die dag voor ons kikkerlandje namelijk op 12 april!

Het klimaat is geen werkgebied van CorpoNet en natuurlijk hebben niet het idee dat het onder onze hoede beter zou gaan. CorpoNet spant zich in op haar eigen werkgebieden, maar zonder de bewustwording en doe-kracht van ons allemaal voor ons klimaat, zijn alle andere inspanningen van eenieder van ons bijna zinloos te noemen.
De dag begon zonnig en op onze weg naar huis was zij er nog steeds, genietend van de late middagzon hebben we hopelijk allemaal op een of andere wijze dit bedacht: If not you, than who? If not now, then when?

Deze kennis mag vrijelijk gedeeld worden!

Bekijk hier de foto’s van deze dag, of kijk op Youtube onze compilatie.
Ewout Pahud heeft al die fantastische momenten voor ons vastgelegd.

_______

* De whitepaper handelt over de redelijke nieuwe informatietechnologie Digital Twin en gaat in op wat een digital twin is, wat je er mee kan, hoever de koplopers in onze sector al zijn en hoe je als woningcorporatie kunt aansluiten.
Wat is het wenkend perspectief voor woningcorporaties en waarom zou je nog wachten? Digitale innovatie maakt veel mogelijk, inspireert en stimuleert lerende organisaties. Door de juiste inzet van data en technologie kan nog meer gewerkt worden voor waar het in de volkshuisvesting écht om gaat: mensen.
De deelnemers van het Live Bites event op 2 juni hebben een exemplaar ontvangen. Heb jij interesse voor de digitale versie (in pdf) mail je aanvraag dan naar info@corponet.nl