Anglo-Dutch Innovation Lab

Innovatie, het blijft ons trekken, vindingrijkheid zit van nature in ons én we zijn er goed in. We hebben het over de mens en zijn vermogen tot innovatie. De organisatie van innovatie ligt echter ingewikkelder, want hoe faciliteer je innovatie? Innoveren is nog altijd mensenwerk.
En hoewel je bij een woningcorporatie niet direct aan een flitsende innovatieve start up denkt, is ook in onze sector vernieuwing wel degelijk noodzakelijk. Er verandert veel, verduurzaming, participatie en vergrijzing zijn uitdagingen, de technologische ontwikkelingen bieden echter steeds meer mogelijkheden. Combineer die twee en je creëert oplossingen.
CorpoNet, netwerk van woningcorporaties, blijft zich daarom inzetten op het delen van innovaties. Want als we weten van elkaars ideeën, raken we meer geïnspireerd en helpen we onze sector te innoveren.

Het Innovation Lab biedt een essentieel forum waar we kunnen leren en kunnen evolueren naar een betere toekomst voor sociale huisvesting in het VK en Nederland.

Mede door de tomeloze inzet van CorpoNets ambassadeur Henk Korevaar, is een nieuw initiatief ontstaan met onze overburen: Het Anglo-Dutch Housing Innovation Lab. Lees het persbericht van HQN.
HQN is het Engelse equivalent van CorpoNet.

Heb jij interesse in dit Innovatie Lab, laat het ons weten en mail je gegevens en/of vragen naar info@corponet.nl

Het Innovatielab probeert de komende maanden antwoord te geven op de volgende vragen:
• Hoe kunnen we energieneutrale woningen ontwikkelen en innoveren? Wat kunnen we doen met onze bestaande voorraad?
• Hoe kunnen we slimme, IoT- en voorspellende technologie gebruiken om het leven van onze bewoners te verbeteren en tegelijkertijd tijd en geld te besparen?
• Welke rol moeten woningcorporaties spelen in de leefbaarheid van wijken en wijken?
• Hoe integreren we klantgericht ontwerp en ‘de klant centraal stellen’ in onze cultuur?
• Welke kansen biedt technologische innovatie de woningsector? Hoe pakken we dit aan en werken we samen met anderen?

Noteer deze data vast in je agenda, beide zijn online bijeenkomsten. Meer informatie bij Henk Korevaar info@corponet.nl

  • Kennismakingsbijeenkomst: 21 oktober 2020
  • Lancering en eerste workshop: 19 november 2020

Lees de hieronder te downloaden briefing van Hannah Absalom. Met haar 18 jaar ervaring in diverse functies in de sociale huisvesting van het Verenigd Koninkrijk, zet ze zich nu graag in voor deze sector middels onderzoek. De briefing biedt vooral een historische en contextuele basis, een zogenaamde ‘food for thought’, om Lableden te inspireren, te laten leren van het verleden en na te denken over de vorm van de toekomst van sociale huisvesting in beide landen.

“Het leveren van huizen zou niet alleen over eenheden moeten gaan, maar ook over het ontwikkelen van geïntegreerde gemeenschappen die op de lange termijn duurzaam zullen zijn (zowel ecologisch als sociaal).” Rose Klemperer

Rose Klemperer is Senior Associate in the Housing Corporate and Governance Team at Penningtons Manches Cooper LLP, a specialist team of legal experts supporting social housing providers in England and Wales.