Anglo Dutch Innovation Lab

samenvatting eerste workshop

Op donderdag 19 november jongstleden vond de eerste workshop plaats van dit nieuwe Nederlands-Engelse initiatief van CorpoNet en het Housing Quality Network (HQN). Bijna zestig deelnemers uit Engeland en Nederland verzamelden zich in de ZOOM ‘zaal’ voor een programma van iets meer dan twee uur (met uiteraard een korte koffie, tea (voor de Engelsen) of sanitaire pauze.

Na een presentatie over qlinker (the first Dutch Digital Housing Association) en een korte vraag- en antwoordsessie (de antwoorden op de niet ‘live’ beantwoorde vragen krijgen de deelnemers separaat toegezonden) kwam Michelle Younger die vertelde over de manier waarop haar organisatie (Thirteen) omgaat met hun klantbeleving en de inspiratie die ze hebben opgedaan bij bezoeken aan de Virgin Money Lounge en de Apple stores. De volgende spreker, Luke Loveridge van HomeLINK, gaf een overzicht van de stand van zaken rond IoT in de UK. Idee voor een volgende keer om een vergelijkbaar verhaal te houden over de stand van zaken in Nederland. Dirk Huibers presenteerde daarna SPOTR op vergelijkbare wijze als tijdens ‘zijn’ KennisBite-sessie eerder deze maand. Door het aanboren van bestaande bronnen, is SPOTR in staat om van alle objecten uit het bezit van een corporatie tenminste vijf images te verzamelen. Tenslotte verhaalde Jane Shrewsbury van South Yorkshire housing Association over de manier waarop deze corporatie haar huurders ‘in the centre’ plaatst en daarmee co-design als een vaste werkwijze heeft omarmd.

Heeft u interesse om kennis te maken met Engelse collega’s? Of heeft u een project (al dan niet succesvol – ook van ‘blunders’ kunnen we leren..!) dat u graag aan een groep Engelse collega’s wilt presenteren? Laat het weten via info@corponet.nl. Zodra de volgende sessie is gepland, leest u het op de CorpoNet website.

Voor degenen die hebben meegedaan en een login hebben, hier vind je de documentatie van de laatste workshop.