5 april 2023

SLS sessie *nieuw!*

CorpoNet leden worden van harte uitgenodigd door BCNPHA om mee te doen met het BC-Holland Housing Innovation Lab. Net als KennsiBites zijn het online ‘webinars’ van 45 minuten. In de sessie van 5 april Technology: Headache or Help? met Alex Veen van Be Informed.

Nieuw!!
SLS sessies

Onder deze naam vind je in de CorpoNet agenda sessies vanuit Canada die je online kunt volgen vanaf waar jij wilt. Hou wel rekening met het tijdsverschil 😉

Hoe is dit ontstaan?
Tijdens een paneldiscussie gedurende de jaarlijkse conferentie van ONPHA (Ontario Non-Profit Housing Association) raakte de CorpoNet ambassadeur in gesprek met Marika Albert, policy director van de BCNPHA. Het contact heeft geleid tot het initiatief SLS (Sharing, Learning and Stealing, de Engelse variant op Kennis Moet Je Delen), vergelijkbaar met de inmiddels succesvolle formule van de KennisBites voor CorpoNet leden.

Op 21 maart vond de eerste sessie plaats (aanvang om 17:00 NL tijd, 9:00 uur in de ochtend in BC) met als thema AI & Housing. Op 5 april ook om 17.00 uur NL tijd, de tweede sessie: Technology: Headache or Help? met Alex Veen van Be Informed. CorpoNet leden die interesse hebben kunnen zich via onderstaande knop aanmelden (na kosteloze registratie op de BCNPHA site). NB: de sessie is in het Engels.

Wat is BCNPHA?
De rol van BCNPHA (British Columbia Non-Profit Housing Association) is het versterken van het vermogen van de non-profit housing sector.
Het is bijna 30 jaar geleden dat een idee om betaalbare huisvesting te bevorderen de katalysator werd voor een beweging die zich over BC verspreidde. Sindsdien is BCNPHA geëvolueerd, gegroeid en heeft het belangrijke bijdragen geleverd aan de huisvestingssector door middel van belangenbehartiging, onderwijs en ondersteuning.
Als datagestuurde organisatie publiceren ze ook toonaangevend onderzoek dat strategische oplossingen aandraagt ​​voor de crisis op het gebied van betaalbare huisvesting en dakloosheid die gemeenschappen in heel BC treft.
Ze hebben meer dan 400 leden in de hele provincie.

SLS sessies
Aanmelden kan (na registratie op de BCNPHA website, hier zijn geen kosten aan verbonden) en deelname is gratis.