26 september 2024

Masterclass Digitaliseren voor bestuurders en IT-managers

Digitalisering is een terugkerend onderwerp op de bestuurstafel. Deze masterclass heeft als doel de samenwerking tussen bestuurder en IT manager te verbeteren. Door samen te leren over relevante IT ontwikkelingen. Door te leren over elkaars manier van denken. En door een gedeeld beeld te vormen over de digitaliseringsopgave van de eigen corporatie.
Let op deze masterclass heeft twee live bijeenkomsten: donderdag 26 september en 10 oktober, hieronder alle informatie die je nodig hebt op een rij

Deze masterclass Digitaliseren is bedoeld voor bestuurders en IT managers, die liefst als duo deelnemen. We houden de groep compact uitgaande van 8 tot 12 deelnemers. Met inbreng van actuele theorie, kennis uit de sector en ruimte om te leren van elkaar, zowel tussen bestuurder en IT manager als tussen collega’s van verschillende corporaties.

Inhoudelijke thema’s
A. Omgeving Wat gebeurt in de wereld om ons heen en hoe ziet het speelveld eruit?
B. Strategie  Hoe ontwikkel je een strategie voor de corporatie?
C. IT regie Hoe voer je regie op het leveren van digitale diensten?
D. Digitaal werkende corporatie Hoe werkt een digitale corporatie?

 

 

Wanneer
De masterclass bestaat uit twee live bijeenkomsten van ieder 3 uur. De bijeenkomsten vinden aan de rand van de dag plaats met aansluitend de mogelijkheid om onder het genot van een lichte maaltijd met elkaar na te praten. De eerstvolgende editie van de masterclass vindt plaats op de volgende data:

• Bijeenkomst 1
donderdag 26 september van 16.00 tot 19.00 uur + aansluitend eten
• Bijeenkomst 2
donderdag 10 oktober van 16.00 tot 19.00 uur + aansluitend eten

Locatie
De masterclass vindt plaats in Creative Valley Papendorp in Utrecht.

Literatuur
Voorafgaand aan de masterclass wordt een aantal artikelen gedeeld met de deelnemers. Tijdens de eerste bijeenkomst kunnen deelnemers een boek kiezen. In de tweede bijeenkomst is er ruimte om de inzichten uit deze boeken met elkaar te delen.

Kosten
Deelname aan deze masterclass is gratis voor leden van CorpoNet. Niet leden van CorpoNet betalen 495 euro voor de twee bijeenkomsten. Voor deelname aan de gezamenlijke maaltijd na afloop wordt 50 euro (voor twee avonden) aan alle deelnemers in rekening gebracht.

Organisatie
De masterclass wordt georganiseerd door CorpoNet in samenwerking met adviesbureau Wielinq. De begeleiders van de masterclass hebben allen ervaring met digitalisering in de corporatiesector.