11 mei 2021

KennisBite#26: Datagedrevenheid voor woningcorporaties

Hoe leert jouw corporatie de kansen voor datagedrevenheid te spotten en te benutten? Je ontdekt het in deze KennisBite

Presentatie: Ruud Hoijng en Adam Knoop van Hot ITem

Data als fundament waarop corporaties hun toekomst bouwen

Het bouwen, beheren en verhuren van betaalbare woonruimte, de missie van corporaties, levert gigantische data-voorraden op. Bijvoorbeeld over woonvoorkeuren van huurders, financiële data en over de staat de woningen. Door deze data slim te koppelen, kunnen er inzichten ontstaan waarmee corporaties nog beter in staat zijn te sturen op het realiseren van hun organisatiedoelstellingen, en te innoveren. Dat is precies wat datagedreven organisaties doen. Zij beschouwen data als het fundament waarop de toekomst wordt gebouwd.

Kansen voor datagedrevenheid
Maar hoe leert jouw corporatie de kansen voor datagedrevenheid te spotten en te benutten? Bij welke urgente vraagstukken begin je en waar voegt data het meeste waarde toe? En hoe zorg je dat je data beschikbaar en van zodanige kwaliteit is dat je er daadwerkelijk waarde uit kunt halen? Dat is het onderwerp van deze KennisBite die Hot ITem voor ons verzorgt. Hot ITem is de grootste Performance Improvement-specialist van Nederland die de afgelopen 20 jaar al talloze organisaties heeft begeleid bij hun reis naar datagedrevenheid. Ook in de corporatiesector.

Concrete cases voor corporaties
In 45 minuten zal Hot ITem ons op een interactieve wijze inspireren en laten zien wat datagedrevenheid voor corporaties kan betekenen. Als concrete case presenteren zij het Doorstroommodel gebaseerd op Machine Learning, dat voor WoningNet als Proof-of-Concept is ontwikkeld. Hierna zullen de deelnemers door middel van stellingen worden uitgedaagd creatief na te denken over de waarde van data voor hun eigen corporatie.

Laat je inspireren
Wil je in 45 minuten worden bijgepraat over de kansen van data voor jouw corporatie? Schrijf je dan nu in. De sessie is niet technisch en dus met name interessant voor managers en professionals die met data-inzichten aan de slag willen gaan.