1 februari 2022

KennisBite #44: IT architectuur – Maak van je IT spaghetti een lasagne

Alleen al de namen ‘spaghetti’ en ‘lasagne’ doen je vermoeden dat de eerste nogal chaotisch is en de tweede meer geordend. Of dat ook zo is gaat Dennis Berger ons uitleggen.
Presentatie: Dennis Berger (Havensteder)

Zijn de volgende termen herkenbaar als je continu aan het verbeteren bent in je processen met IT componenten?

‘Hmm, daarvoor moeten we een wijzigingsverzoek indien bij de leverancier (en als het al goedgekeurd wordt, duurt het minimaal een kwartaal voordat het gebouwd is)
‘Oei, daarvoor moeten we een compleet nieuwe koppeling bouwen, dat duurt nog wel even (en kost veel geld)’
‘Wacht even, over een half jaar gaan we starten met een groot traject waar we dit project misschien in mee gaan nemen (maar zeker weten doen we het niet)’
Dan is deze kennisbite voor jou!

In een steeds sneller veranderende wereld waarin meer dan ooit wordt gedigitaliseerd is het voor een corporatie belangrijk om aan te blijven sluiten bij de behoefte van de klant en daarbij steeds strakkere bedrijfsvoering te voeren. Een van de elementen die daarin een rol speelt is om het IT landschap wendbaar en weerbaar in te kunnen zetten. Alles gericht op controle en regie vanuit de corporatie, standaardisatie, een snellere oplevering van projecten en maximale waardetoevoeging.

Dennis Berger van Stichting Havensteder neemt je mee in de transformatie van een spaghetti IT naar een lasagne lagen model en welke waarde dit toevoegt in de realisatie van strategie naar uitvoering

Voor iedereen die interesse heeft in IT-architectuur