28 september 2021

KennisBite #33: Vluchten als het nog kan – rookmelders

Rookmelders zijn vanaf 1 juli 2022 verplicht in alle (dus ook bestaande) woningen. Echte veiligheid gaat verder dan alleen de keuze voor de juiste rookmelders. Hoe geef je zo’n grootschalig project handen en voeten? Wat komt er allemaal bij kijken? Waar moet je aan denken? En hoe zorg je dat je bewoners hier zo min mogelijk mee belast?

Presentatie: Tessa Smeulders en Richard Kamans (Hemmink) en Rinus van Tengnagell De Raad (Trivire)

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders niet meer alleen verplicht in nieuwbouwwoningen, maar ook in bestaande bouw. Een goede ontwikkeling!
Maar wat betekent deze wijziging precies? Welke verplichtingen volgen hieruit? Welke kansen kan het brengen? Daarnaast heb je als woningcorporatie een zorgplicht waar je aan moet voldoen. Maar hoe creëer je nou vluchtveilige woningen? Want echte veiligheid gaat verder dan alleen de keuze voor de juiste rookmelders. Hoe geef je zo’n grootschalig project handen en voeten? Wat komt er allemaal bij kijken? Waar moet je aan denken? En hoe zorg je dat je bewoners hier zo min mogelijk mee belast?

Leren van anderen
In deze KennisBite nemen we je van A tot Z mee in de wereld van brandveiligheid. Van beleid tot aan projectering, van installatie tot aan het informeren van bewoners. Woningcorporatie Trivire geeft bovendien een kijkje in de keuken. Hoe hebben zij het aangepakt? Welke problemen ontstonden er en wat zijn de leerpunten? Neem deel aan deze sessie en doe er je voordeel mee, voor het te laat is!

Deze sessie is met name interessant voor medewerkers van corporaties die al dan niet beleidsmatig te maken hebben met het onderhoud en beheer van vastgoed en die zich bezighouden met de (brand)veiligheid in woningen.