17 juni 2021

KennisBite #30: Eerste hulp bij hoge energiekosten van uw bewoners

In samenwerking met de Alliantie heeft ASG Nederland een effectief bewonersprogramma ontwikkelt om efficiënter met energie om te gaan. Wil jij ook jullie huurders hierbij helpen, meld je dan aan voor deze KennisBite.

Presentatie: Marjolein Crone & Humphrey James (ASG) en Stijn Geljon (De Alliantie)

Jaarlijks krijgen huurders de afrekening van hun energieverbruik. Omdat er over het algemeen bij huurders nog weinig inzicht in het verbruik is, valt de jaarafrekening vaak tegen. Zeker met de toenemende energiekosten, wordt betaalbaarheid een steeds groter probleem.
In samenwerking met de Alliantie heeft ASG Nederland daarom een zeer effectief bewonersprogramma ontwikkelt om efficiënter met energie om te gaan. Hierdoor zien de bewoners hun energiekosten direct omlaag gaan. Dat stimuleert gedragsverandering en verhoogt het bewustzijn bij huurders. Goed voor de portemonnee én goed voor het milieu!

Het programma is laagdrempelig en direct inzetbaar voor elke corporatie en elke bewoner. Met data-analyses en door échte gesprekken te voeren met bewoners, kunnen we opheldering bieden over waar en hoe zij kunnen besparen. Nieuwsgierig hoe jij jullie huurders direct kunt helpen kosten te besparen? Schrijf je in voor deze KennisBite!

In dit filmpje legt Marjolein Crone zelf uit waarom en voor wie deze KennisBite interessant is.