04
mrt
10:30 - 11:15 uur|Online via Teams

KennisBite #22: Online hack-demo

KennisBite #22: Online hack-demo

Sprekers: Barbera Menten, René Ouwehand en Christiaan Huijgers van Fox-IT

Fox IT vult deze KennisBite met een hack-demo en legt uit hoe hackers denken én hoe jij ze een stap voor kunt zijn.

Een hack kan enorme gevolgen hebben. Gestolen gegevens kunnen resulteren in financiële schade, reputatieschade en in sommige gevallen zelfs het vertrek van de directie. Een goede beveiligingsstrategie helpt het risico op een incident te verkleinen, en de schade te beperken als er zich desondanks toch een incident voordoet.

Cybersecurity gaat om méér gaat dan alleen technologie. Bij Fox-IT vinden ze dat het management moet begrijpen welke bedrijfsrisico’s gepaard gaan met cybersecurity. Dit begrip – gekoppeld aan inzicht in actuele dreigingen – vormt de basis voor een geïntegreerde cybersecuritystrategie: een strategie die zowel technische als menselijke en organisatorische aspecten bevat. Voor veel bedrijven betekent zo’n strategie een fundamentele aanpassing van hun puur op technologie gerichte opvattingen over cybersecurity.

Direct aanmelden (de woningcorporatie waar je werkt moet lid zijn van CorpoNet) laat het ook weten aan je collega’s! Een hoog bewustzijn in de organisatie is een stap in de goede richting.

Albert van Heugten schreef er  al over in de publicatie Veiligheidsbewustzijn en informatiebeveiliging bij woningcorporaties. Het boek is een gepopulariseerde versie van de MBI thesis die Albert van Heugten (1964) in 2017 schreef op basis van literatuur- en praktijkonderzoek onder woningcorporaties.