3 april 2023

Het digitale huis van de toekomst

Dankzij kunstmatige intelligentie, robotica, internet of things, big data, blockchain of 3D-Printing verandert het bezit van woningcorporaties langzaam maar geleidelijk in bijna zelfdenkende entiteiten: smart buildings. Misschien loopt het zo’n vaart niet …? Vooruitzien is regeren. Daarom werken De Alliantie, Kleurrijk Wonen, Cazas Wonen, Parteon en Trivire samen in een zogenaamde CoP (community of practise) aan het digitale huis van de toekomst.

Het doel van deze CoP is om ervaring op te doen met de verschillende use cases en om met deze learnings een showcase te bouwen en de kennis te delen met andere woningcorporaties.

Op 3 april zullen woningcorporaties De Alliantie en Kleurrijk Wonen je bijpraten over hun ervaringen op het gebied van het digitaliseren van vastgoed en de mogelijkheden van Digital Twins. Het wordt duidelijk hoe deze technologie woningcorporaties helpt bij het verbeteren van hun werkprocessen. Ook is er een mogelijkheid tot netwerken met andere professionals en experts in de branche.

Het event begint om 14.00 uur en de volgende sprekers delen die middag hun kennis en verhaal.

Koos Johannes, docent en onderzoeker bij Hogeschool van Amsterdam

Kevin van der Vliet, Adviseur Data & Informatie bij Kleurrijk Wonen

Jan Theunissen, Innovatiestrateeg bij de Alliantie

 

Whitepaper Digital Twins voor woningcorporaties
Overigens is er recent een whitepaper over het eerder genoemde fenomeen Digital Twins uitgegeven, waarvan CorpoNets voorzitter Marcel Rog het eerste exemplaar in ontvangst nam tijdens onze kennis/themadag bij Beeld en Geluid in Hilversum (juni-’22). Wil je deze whitepaper ontvangen mail je verzoek naar info@corponet.nl (exclusief voor leden van CorpoNet).